Solarvation BV, een initiatief van ondernemers Kees van Woerden en Luke Bouwman, heeft Goldbeck Solar als partner gekozen voor de realisatie van haar zonnepark van 38 MegaWatt in Lelystad.

Half maart zijn de contracten hiervoor officieel getekend. Franz-Josef Klein, als international sales engineer verbonden aan Goldbeck Solar, is blij met de opdracht. ‘Wij zijn nu bijna twee jaar actief in Nederland en hebben inmiddels enkele grotere projecten kunnen realiseren. Solarvation past heel goed binnen de ontwikkelingen die wij als bedrijf doormaken’.

Goldbeck Solar is sinds 2001 actief in zonne-energie en bouwt in eigen beheert turn-key zonneparken. Voor het Duitse bedrijf is het belangrijk om bij de bouw van zonneparken de hoogste kwaliteitsnorm te hanteren. ‘Het rendement op het geïnvesteerd vermogen van de klant is daarbij ons uitgangspunt’, aldus Klein.

Bouwman en Van Woerden zijn duidelijk over hun keuze voor Goldbeck Solar. ‘Er zijn niet veel partijen die dergelijke opdrachten in korte tijd kunnen realiseren. Bovendien voelde de ‘Duitse degelijkheid’ vanaf het eerste moment heel goed’.

De bouw van het zonnepark, dat bij afronding energie levert aan 10.000 huishoudens, is gesplitst in twee delen. Aan de eerste 70% van het park wordt vanaf mei gewerkt. In de loop van september zal dat klaar moeten zijn. Het tweede deel zal in 2020 opgeleverd worden.

Uniek aan Solarvation is dat zij de realisatie van zonne-parken combineert met de sanering van probleemlocaties. In Lelystad betrof dat de sanering en sloop van het terrein van de voormalige WUR-onderzoekslocatie ‘Waiboerhoeve’ aan de Wisentweg.