Samen bouwen aan duurzame energie

Veel projecten van Solarvation zijn oplossingen voor zogeheten probleemlocaties. Via maatwerk oplossingen hebben wij in samenwerking met de grondeigenaren gezocht naar de beste volgende stap. Hierbij wordt rekening gehouden met de omgeving en de toekomst.

Zoekt u een partner bij uw project? Solarvation denkt graag met u mee. Maak dus vooral gebruik van onze expertise. Ook kunt u een compleet project aan ons uitbesteden.

Project Wisentweg Lelystad

Oude stierenfokkerij/boerderij en andere legen panden? Door de bebouwing kon de grond niet meteen worden ingezet voor landbouw. Probleemlocatie voor de WUR want stond leeg en bezorgde overlast. Doormiddel van 25 jaar een zonnepark er neer te zetten kan de grond structuur herstellen en kan deze in de toekomst weer worden ingezet voor de landbouw.

Status: Gerealiseerd

Cijfers: 28 ha en 39 mw

Project Edelhertweg Lelystad

Sanering van een verouderde locaties. Veel leegstand, gebouw uit de jaren 50. Besloten door de WUR om niet te renoveren. Oude onderzoek/laboratorium/Animal Science Group.

Grond wordt gepacht zodat de grond na deze periode weer gebruikt kan worden voor andere doeleinden. Vleermuizenhotel is geplaatst, bossage en andere verouderde groenvoorzieningen zijn gekapt en her plant om de lokale natuur te behouden en een nieuw thuis te geven.

Nieuw soort solar systeem wordt hier geplaats om nog meer rendement te halen per vierkante meter.

Status: Voorbereiding bouw/locatie gereedmaken

Cijfers: 30 ha en 45 mw

Project Runderweg/Bioscience Lelystad

Naast het Bioscience center te Lelystad ligt een stuk grond van ongeveer 10 hectare dat was bestemd voor onderzoek. Paar jaar geleden zijn de verschillende onderzoeken die gaande waren tot een einde gekomen. Nadien is er met het terrein niks meer gedaan omdat de keuze was gemaakt om de nieuwe onderzoeken op andere locaties uit te voeren.

Solarvation draagt zorg voor zorgvuldig saneren van de overgebleven onderzoek gebouwen en installaties. De materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt of gerecycled. De grond wordt zorgvuldig bewerkt zodat na de pacht periode van het zonnepark, de grond weer multifunctioneel kan worden ingezet.

Status: Voorbereiding bouw/locatie gereedmaken

Cijfers: 10 ha en 15 mw

Project Sunbiose/Onderzoek

Centraal gelegen in het zonnepark Wisentweg te Lelystad hebben wij een gebied vrijgehouden voor onderzoek, educatie en innovatie. Het RVO heeft een subsidie voor onderzoek toegekend in februari 2021. Samen met de Wageningen Universiteit wordt hier straks onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot het verbouwen van gewassen onder een nieuwe verrijdbaar Solar systeem. Dit Solar systeem is gemonteerd op rails en kan zo gedurende hevige neerslag over de gewassen worden gezet om deze te beschermen.

Verwachting is dat in April 2021 de bouw van het nieuwe systeem gereed is en het meerjarige onderzoek dan kan beginnen. Zodra het onderzoek begonnen is en de covid maatregelen het weer toe laten, zullen wij ook van start gaan met ontvangen van bezoekers.

Uw project?

Heeft u een geschikte locatie? Bent u zelf bezig met het een project? Heeft u hulp nodig of wilt u het uitbesteden? U kunt met ons een samenwerking aangaan. Wij kunnen u op alle vlakken in het proces ondersteunen en helpen of het project voor u uitvoeren.

Bezig met een project in omgeving Lelystad? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Zoals u misschien al ondervonden heeft is de aansluitcapaciteit in de regio nihil. Gelukkig wordt er een nieuw onderstation met een capaciteit van 1000MW gebouwd. Solarvation heeft zich ingekocht op het recht voor 500MW. Wij kunnen u dus helpen aan een aansluiting, neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.